Ekonomichef

Ekonomichef till NjordX

NjordX verkar inom det marintekniska området och vi levererar allt från enskilda produkter till kompletta systemlösningar till sjöfartsnäringen. Vi tar fullt ansvar, från start till installation och driftsättning. Vi har en stark position på marknaden där Sjöfartsverket och den svenska Marinen är några av våra kunder. NjordX är en koncern som består av fem bolag och vi finns på tre olika orter i Sverige. Läs mer om oss på www.njordx.com.

Vi söker nu en ny ekonomichef. Det är en bred och omväxlande roll nära verksamheten – passar dig som vill arbeta på det mindre bolaget med korta beslutsvägar och stora möjligheter att vara med och påverka!

Om rollen
Som ekonomichef hos oss har du ett helhetsansvar för koncernens ekonomi och arbetar både strategiskt och operativt. Du har ett nära samarbete med vår VD och har en självklar plats i ledningsgruppen. Till din hjälp har du en ekonomiassistent som du även har personalansvar för. Dina arbetsuppgifter innefattar:

– Upprätta månads- och årsbokslut
– Ansvar för månatlig rapportering
– Projektredovisning
– Årsredovisning
– Skatt, moms och deklaration
– Upprätta budget och prognos
– Granska försäljningskalkyler
– Lageravstämningar
– Valutahandel
– Administration kring försäkringar och pensioner
– Upprätta och utveckla företagets interna uppföljning och analyser
– Kontinuerlig utveckling av processer
– Kontaktperson mot bank och revisorer.

I rollen som ekonomichef bidrar du aktivt med ett affärsmässigt perspektiv till organisationens utveckling och lönsamhet. Placering för tjänsten är Göteborg, Landskrona eller Solna.

Din profil
Vi söker dig som har flera års relevant arbetserfarenhet och som är van att arbeta med helheten inom redovisning. Du är trygg i rollen som ekonomichef och trivs i en drivande funktion. Troligen har du också en högskoleutbildning inom ekonomiområdet. Du har en generellt god systemvana och har du tidigare erfarenhet av vårt affärssystem Pyramid är det mycket meriterande. Positivt är även vana av ledningsgruppsarbete. Då flertalet av våra leverantörer är utomlands ser vi att du är van att använda engelska i ditt arbete.

Som person ser vi att du har ett uttalat eget driv och ett strukturerat arbetssätt, du har lätt för att ta initiativ, skapa struktur och sätta processer. Du är trygg och stabil och kan ifrågasätta och utmana när så behövs. Du har lätt för att kommunicera, du är en god lyssnare samtidigt som du kan vara tydlig och argumentera för det du tror på. Vidare är du flexibel och öppen för nya saker samt har tålamod och är ihärdig i ditt arbete. Vill du arbeta nära besluten på ett bolag med familjär stämning och engagerade medarbetare kan du vara den vi söker!

Ansökan
I denna rekrytering har NjordX valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på 031-333 54 85. Sista ansökningsdag är 31 augusti, intervjuer sker löpande.