PRESSMEDDELANDE, Göteborg måndag 30 maj 2022

Peter Nilsson och Daniel Henriksson tar över som ägare av NjordX, helhetsleverantör för sjöfartsnäringen. Tillsammans har de både den kunskap om näringens behov och de visioner som behövs för att sätta en ny kurs för NjordX.

— Vi har lång erfarenhet av att leverera navigationssystem, kommunikationsutrustning och service inklusive GMDSS- och VDR-besiktningar till sjöfartsnäringen. Nu ser vi fram emot att ta över ägarskap och ledning av NjordX och utveckla erbjudandet mot näringen ytterligare, säger Peter Nilsson.

— NjordX kommer att fortsätta på den utstakade vägen att erbjuda heltäckande service och support från Stockholm, Göteborg, Landskrona och Karlskrona. Men vi har också för avsikt att ge NjordX en rejäl skjuts in i framtiden med vår breda kunskap inom ny undervattensteknik, säger Daniel Henriksson. Vi kommer också att fortsätta vår utveckling mot Försvarsmakten och tror att de i framtiden kommer att vara en av våra största kunder.

NjordX är en grupp bestående av tidigare CA Clase Marine AB, Zeatec Marine AB, Cordland AB och CTV Service AB. Initiativet till bildandet av gruppen 2019 kom från dåvarande ägarna till CA Clase Marine och Cordland, Leftinger & Johansson som nu valt att lämna gruppen. Ägare av NjordX är nu Peter Nilsson, tidigare VD för Zeatec Marine AB, och Daniel Henriksson, tidigare VD för CTV Service AB. VD för NjordX är fortsatt Andreas Rydin som tillträdde denna post 2020 och som har fortsatt förtroende att leda den dagliga verksamheten.

Mer information:

Peter Nilsson, tel: +46 10 40 55 101, e-post: peter.nilsson@njordx.com

Daniel Henriksson, tel: +46 10 40 55 108, e-post: daniel.henriksson@njordx.com

www.njordx.com

Hos oss möter du en koncern som levererar allt ifrån enskilda produkter till kompletta systemlösningar och helhetserbjudanden inom sjöfartsnäringen. Vi tar fullt ansvar, från start till installation och driftsättning. Systemleverans och totalåtaganden. Över hela världen.